U posljednje vrijeme nas baš ne ide: Poraz mladih Zmajeva u Wrexhamu

Vels slavio s 1:0

U posljednje vrijeme nas baš ne ide: Poraz mladih Zmajeva u Wrexhamu

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine d0 21 godine danas je protiv Velsa u Wrexhamu odigrala svoj četvrti meč u kvalifikacijama za EURO 2021.

Očekivanja u našoj reprezentaciji bila su velika, nadali smo se pobjedi, ali Vels je taj koji je došao do tri boda. Vels, koji je već pobijedio Belgiju i pokazao da je ozbiljna selekcija, čiji igrači uglavnom nastupaju u engleskim premierligašima, do pobjede je došao golom u drugom dijelu, kada je naš tim u potpunosti pao. 

Imali smo veliku šansu na početku meča i ko zna kako bi se stvari odvijale da je u trećoj minuti Demirović s nekoliko metara pogodio gol domaćina, no on je pucao visoko preko gola.

Ćavar je u 12. minuti pucao s distance, a onda su Velšani imali dobru šansu, no srećom u 19. minuti je Harris pucao pored gola. Još dva-tri pokušaja do kraja prvog dijela, ali ostalo je 0:0.

I dok smo u prvom dijelu imali kontrolu nad situacijom, u drugom je Vels dominirao i na kraju i došao do pogotka.

Cullen je u 72. minuti iskoristio smušenost naše odbrane i matirao Kovačevića. Do tog gola Velšani su imali još dvije-tri šanse, pa je nekako bilo neminovno da će prije ili kasnije zatresti mrežu Kovačevića. Pokušavali su Zmajići da se vrate, ali ostalo je 1:0 u korist Velsa.

Vel se sada bodovno izjednačio s Njemačkom koja također ima šest bodova i meč manje i te dvije selekcije su na diobi drugog mjesta, dok je prva Belgija sa sedam bodova. BiH pada na četvrto mjesto s četiri boda, a u martu 2020. godine dočekuje Belgiju.

Seniori su još daleko od Eura, ali i dalje su u igri jer ih čeka baraž u martu, juniori su ostali bez plasmana u Elitni krug kvalifikacija za EP, neuspješni su bili i kadeti, a čini se da ni U21 reprezentativci neće vidjeti veliko takmičenje narendih dvije godine.

Vels - BiH 1:0

Vels: Ratcliffe, Lewis, Norrington-Davies, Evans, Cooper, Cabango, Cullen, Burton, Harris, Johnson, Broadhead.

BiH: Kovačević, Šerbečić, Miličević, Mustedanagić, Danilović, Demirović, Ćavar, Beganović, Ćatić, Mujakić, Bojo.

Top Komentari

Navijac123
Problem je sto imamo lose trenere..Narocito mladjih sekekcija.. A sve je posledica ne ulaganja u trenere..Klubovi ulazu samo u prvi tim
4 1
SeoRusilac
Bez dobrog sistema se nemamo cemu nadati. Bez jake domace lige nema ni dobre reprezentacije
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi