U reprizi finala Mundijala 2018 ishod ponovno isti: Francuska slavila na Maksimiru
Foto: EPA

U reprizi finala Mundijala 2018 ishod ponovno isti: Francuska slavila na Maksimiru

Večeras su se na Maksimiru u okviru 4. kola Lige nacija sastale reprezentacije Hrvatske i Francuske, a pobjedu su odnijeli Tricolori rezultatom 2:1.  

U reprizi finala Mundijala iz 2018. godine vidjeli smo opet odličnu utakmicu a Francuska je prva zadala udarac još u 8. minuti susreta kada je Griezmann fantastičnim šutom iza Livakovića pospremio jedan odbijanac do kojeg se dokopao u domaćem 16-ercu. Već je u 15. minuti moglo biti 2:0 za Tricolore kada je iz odlične situacije M'Bappe šutirao kraj desne stative gola Hrvatske.

Novo uzbuđenje došlo 4 minute poslije kada je napadač Manchester Uniteda Martial nakon jednog duela pao u kaznenom prostoru Hrvatske, no sudija se nije osvrtao na signaliziranje Francuza da je trebao biti suđen jedanaesterac. U 31. minuti konačno je zaprijetila i Hrvatska preko Marija Pašalića no veznjak Atalante nije uspio savladati Llorisa i na veliki odmor otišlo se prednošću svjetskih prvaka od 1:0.

U drugom poluvremenu 'Vatreni' su zaigrali bolje, preuzeli malo po malo konce igre u svoje ruke a kako je vrijeme odmicalo pritisak domaćeg tima bivao je sve jači. Sve to je na naplatu došlo u 65. minuti kada je igrač moskovskog CSKA Nikola Vlašić pogodio za izjednačenje. Modrić je stigao jednu tešku loptu, spasio da ne ode u gol-aut, proslijedio do Brekala koji je uposlio Vlašića a mladi Splićanin sjajnim šutom iz koljena pogodio desni ugao gola nemoćnog Llorisa. I baš kada se činilo da Hrvatska ima zamah koji bi utakmicu mogao odvesti u preokret desio se šok. U 79. minuti Digne je ubacio loptu u 16-erac Hrvatske, Vida i Lovren loše su reagirali a sve to koristi sjajni M'bappe koji pogađa za 2:1. Nedugo prije toga je prijetio i Paul Pogba samo par minuta nakon što je ušao ali Livaković je sjajno nogom obranio udarac veznjaka Manchester Uniteda. 

U 86. minuti dobra akcija Hrvatske po desnoj strani, Brekalo je poslao dobru povratnu loptu na koji je naletio Mateo Kovačić no Lloris uz manje probleme ipak je ukrotio taj šut nogometaša londonskog Chelsea. U 90. minuti opet Lloris spašava Francuze i brani šut Kramarića iz dobre pozicije. Do kraja uzbuđenja i promjena rezultata nije bilo, Francuska je odnijela pobjedu s Maksimira i nastavila neugodnu tradiciju po Hrvate koji nikada nisu dobili Francuze u službenim utakmicama. Hrvatska je nakon ovog poraza ostala 3. na ljestvici grupe 3 s 3 boda bez šansi da uradi nešto više, dok vodeći Portugal koji je večeras savladao Švedsku i Francuzi drže vodeće pozicije s po 10 bodova. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Hrvatska: Livaković, Uremović, Lovren, Vida, Barišić, Badelj, Modrić, Pašalić, Vlašić, Perišić, Petković.

Francuska, Lloris, Digne, Lenglet, Varane, Mendy, N'Zonzi, Tolisso, Rabiot, Griezmann, Martial, M'bappe.

Top Komentari

fsusak10
Bolja Hrvatska bila ,ali protiv ovakve Francuske koja zabija svaku sansu je tesko igrati
4 0
pero98
Nema veze Vatreni, bitnija je utakmica protiv Svedjana.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi