U Rijeku stigla sjajna ponuda za Jankovića, šta će odlučiti?

U Rijeku stigla sjajna ponuda za Jankovića, šta će odlučiti?

S. Mlaćo

Bivši član Zrinjskog, sjajni mladi Niko Janković mogao bi napraviti kvalitetan transfer.

Janković je iz Dinama preselio u Rijeku, a sada je prema saznanjima germanijak.hr na meti ruskog Rubina iz Kazanja.

Naime, Janković je bio i meta bugarskog Ludoogoretsa, nuđeno je između dva i dva i po miliona eura, no na Rujevici su rekli 'ne'.

Sada stiže ponuda iz Rusije i pitanje je da li će istu odbaciti.

Odlazak u Rusiju zbog svih dešavanja u toj zemlji i nije baš najbolji izbor za nekog nogometaša danas, pa je pitanje da li će se transfer ostvariti.

Prelazni rok u Rusiji traje još tri dana i nemaju mnogo vremena Rusi.

Oglasi

Sigurno će podebljati svoju ponudu ukoliko baš žele Jankovića i pokušati sve napraviti, ali naravno mnogo toga se pita i Rijeka.

Janković je sjajno igrao pod palicom Sergeja Jakirovića koji ga dobro poznaje i iz Zrinjskog, ali je Jakirović zatim otišao u Dinamo.

Janković je ostao u Rijeci, a teško je očekivati da će se u dogledno vrijeme vratiti na Maksimir.

Realnije je da će napraviti transfer u inostranstvo, ali vjerovatno tek naredne godine.

U Rijeci znaju da imaju pravog dragulja i neće pristati na prve ponude.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ove sezone Janković je prvenstvu upisao šest nastupa uz tri pogotka i dvije asistencije. U Evropi je u šest utakmica dodao dva pogotka i dvije asistencije.

Rođen je u Zagrebu 2001. godine.

Top Komentari

plemic
nije lud ići u rusije, elem iz sigurnosnih razloga, elem zbog neigranja europskih utakmica. kvalitetan je, svaki dan mu vrijednost raste.
2 0
Humac
Slažem se.Ne smije izgubiti glavu zbog velikog novca.Novčano bi dobro prošao ali igrački?Rusija nije top destinacija što se tiče njegova uspona u karijeri jer nije ni prije a kamoli danas bila neki kvalitet.O ostalim stvarima da ne govorim.To je zemlja koja će sigurno za ne baš kratko razdoblje trpjeti posljedice baš u svemu od agresije na Ukrajinu.S parama koje imaju od energenata a koje su ukradene okupacijom Sibirskih domorodaca mogu otrati zadnjicu.Ništa im ne vrijede.A rugaju se Zapadu zbog imperijalizma a i isti su sad i gori od njih.Šta bi dobio igrački tamo Janković u društvu koje će biti u još većem kaosu nego što je sad?Ništa!Nisu mogli spriječiti raspad SSSR-a jučer a neće ni raspad Rusije sutra.Tu u tom kaosu igrati?Smiješno!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi