U Southamptonu jasni: Van Dijk nije na prodaju
Foto: EPA

Velika želja Liverpoola ostaje u Svecima?

U Southamptonu jasni: Van Dijk nije na prodaju

Virgil van Dijk se već dugo vremena povezuje s transferom u Liverpool. I on sam se trudio da doprinese realizaciji ovog transfera, slikao se u Liverpoolovom dresu, tražio transfer od čelnika Svetaca, ali bezuspješno. 

Ako je vjerovati riječima prvog čovjeka Southamptona, Ralpha Kruegera, Sveci su odlučili zadržati svog štopera barem još jednu sezonu.

Britanski sportski novinar Simon Peach prenosi da je Krueger odlučan da zadrži stamenog 26-godišnjaka na St. Mary'su.

"Virgil nije na prodaju u ovom prelaznom roku i to nije ništa lično. Ne radi se o njemu, radi se o mnogo, mnogo većoj slici...To je princip i put kojim moramo krenuti kako bi, kao klub, stigli na novi nivo. Odlučni smo po ovom pitanju", izjavio je, prema Simonu Peachu, Ralph Krueger.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznato je da Southampton ima reputaciju kluba koji dovodi mlade igrače, razvija ih, a zatim prodaje uz određeni profit. Upravo je Liverpool profitirao od dosadašnje klupske politike Southamptona, s obzirom da su iz ovog kluba na Anfield stigli Adam Lallana, Sadio Mane, Nathaniel Clyne i Dejan Lovren.

Ipak, čini se da su čelnici Svetaca odlučni promijeniti percepciju svog kluba u svijetu fudbala i početi provoditi politiku zadržavanja najboljih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi