U Španiji se sprema transfer ludnica: Edin Džeko i David Silva ponovo u istom timu?

Pellegrini ima dosta želja, ali...

U Španiji se sprema transfer ludnica: Edin Džeko i David Silva ponovo u istom timu?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko prošle godine potpisao je novi ugovor s Romom do ljeta 2022. godine, ali se ponovo špekuliše da bi mogao napustiti rimski klub.

Nije tajna da je Džeko prošlog ljeta bio na korak od odlaska u Inter, ali je u posljednjem trenutku odlučio da ostane u Romi, te je s klubom s Olimpica potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Jasno je da je Džeko svakog prelaznog roka meta špekulacija, a tako će biti i ovaj put. Iako ima s Romom ugovor ponovo se špekuliše da bi Džeko mogao napustiti Romu i karijeru čak nastaviti u španskoj La Ligi.

Naime, Fichajes Football je objavio danas informaciju koja je uzburkala špansku javnost, a u centru pažnje nalazi se upravo Džeko. Kako se navodi na pomenutom portalu Džeko se nalazi na meti Betisa kojeg je nedavno preuzeo njegov bivši trener Manuel Pellegrini.

Džeko i Pellegrini su sarađivali u Manchester Cityju i navodno čileanski stručnjak želi dovesti dijamanta na Benito Villamarin. No, pored Džeke Betis želi dovesti i Davida Silvu kojem je istekao ugovor s Cityjem, te je slobodan igrač i želi da se vrati u Španiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očito je da Betis i Pellegrini žele dovesti Džeku i Silvu koji su nekada s dosta uspjeha sarađivali u Cityju. Jasno je da bi oni bili velika pojačanja za klub iz Seville, ali da li će njihovi dolasci biti realna opcija ovog ljeta ostaje nam da se vidi.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Rome odigrao 41 utakmicu, te je zabio 18 golova i dodao 13 asistencija.

Top Komentari

Ivica_Osim8
ou kako bi to dobro bilo kad bi u Španiju prešao i zabio petobanku jedini igrač bi bio četiri lige petice po petobanku, niko nikad ne bi Dzeku stigo
8 2
EmirTM87
Pa Dzeko bi u spanskoj ligi hladno zabio 30 komada u sezoni, igrao bi se sa slabasnim stoperima spanske lige ako izuzmemo stopere Reala. Al nema od tog nista..
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi