U stilu Quaresme: Majstorija mlade zvijezde Schalkea za pobjedu u 89. minuti

Harit oduševio protiv Mainza

U stilu Quaresme: Majstorija mlade zvijezde Schalkea za pobjedu u 89. minuti

Schalke je uspio nastaviti seriju dobrih rezultata i zahvaljujući sinoćnjoj majstoriji Marokanca Aminea Harita sada ima tri vezane pobjede u Bundesligi.

Ekipa iz Gelsenkirchena je sinoć na svom terenu dočekala Mainz i slavila pobjedu rezultatom 2:1.

U sami finiš susreta se, međutim, ušlo rezultatom 1:1, a taman kada su svi pomislili da će Schalke i Mainz podijeliti bodove 22-godišnji Harite je uzeo stvari u svoje ruke.

Sa desnog krila je, pri tome izbacivši jednog protivnika odličnim driblingom, krenuo ka golu, a onda uputio sjajan udarac "vanjskim", u stilu portugalskog majstora Quaresme. Golman je bio nemoćan i Schalke je u 89. minuti stigao do 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba dodati da je mladi Harit i asistirao za prvi gol Schalkea u sinoćnjem duelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi