Veliko trenersko ime se vraća na klupu reprezentacije Srbije

Navijačima je ostao u lijepom sjećanju

Veliko trenersko ime se vraća na klupu reprezentacije Srbije

S. Grebović

Nakon što se srbijanska javnost obrušila na Mladena Krstajića zbog niza loših rezultata Fudbalski savez ove zemlje je uručio otkaz ovom rođenom Zeničaninu.

Neuspjeh na Mundijalu u Rusiji gdje Srbija nije uspjela proći grupu i debakl na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Ukrajine 5:0 kulminirali su time da Mladen Krstajić bude smjenjen sa kormila reprezentacije Srbije.

Stoga je FSS u potrazi za njegovim nasljednikom, a beogradski mediji uveliko pišu da bi to mogao biti Radomir Antić koji je naše istočne komšije vodio u kvalifikacionom ciklusu za prvenstvo Svijeta 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Srbija je tada kao pobjednik grupe otišla na završni turnir, a navijačima popularnih Orlova je posebno ostala u sjećanju velika pobjeda nad Njemačkom u grupi od 1:0. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovaj 70-godišnji stručnjak jedan je od rijetkim trenera koji se može pohvaliti da je vodio Real Madrid i Barcelonu, a pored njih trenirao je i Atletico Madrid, Real Oviedu, Zaragozu, Celtu, te kineske klubove Shandong i Hebei.

Reprezentacija Srbije je trenutno trećeplasirana u grupi B sa četiri osvojena boda nakon tri kola, a naredni će meč igrati protiv Portugala na svom terenu 7. septembra.

Top Komentari

Taceoni
Veliki Radomir nema dalje ako je tako
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi