U Turskoj danas dva bh. derbija, jedan je već počeo i Bosanci su u početnih 11

U Turskoj danas dva bh. derbija, jedan je već počeo i Bosanci su u početnih 11

E. Ganibegović

Turska je posljednjih godina postala kao obećana zemlja za bh. fudbalere. Tako ćemo ih danas pratiti nekoliko, a četvorica će u dva meča biti na suprotnim stranama.

Jedino vrijedno pažnje kada je riječ o fudbalu danas će se igrati u Turskoj, a radi se o četiri utakmice 18. kola Super Lige.

Alanyaspor od 15 sati dočekuje Samsunspor, no pažnja bh. gledaoca sigurno će biti usmjerena ka drugom duelu koji se igra u istom terminu.

Dueli bh. reprezentativaca

Naime, Kasimpaša dočekuje Rizespor i to je meč u borbi za Evropu. Na suprotnim stranama su dva bh. veznjaka.

Haris Hajradinović koji je među najboljim asistentima lige zauzeo je mjesto u početnoj postavi kod domaćih s kapitenskom trakom na ruci, dok je kod gostiju u startnih 11 Dal Varešanović koji je u 17. kolu bio najbolji igrač nakon što je postigao dva gola i upisao asistenciju protiv Pendikspora.

Program se nastavlja od 18 sati i tada ćemo gledsti još jedan bh. duel i to bivših Željovaca.

Oglasi

Hatayspor za koji nastupa Armin Hodžić ugostit će Bešiktaš čiji dres nosi Amir Hadžiahmetović.

Posljednji meč dana igra se također od 18 sati. Tu očekujemo nastupe tri bh. fudbalera, a svi su na istoj strani.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ankaragucu gostuje kod ekipe Pendikspora i nadamo se nastupima Nihada Mujakića, Andreja Đokanovića i Riada Bajića.

Podsjetimo, jedan Bosanac je na vrhu turske lige. To je svakako Edin Džeko s Fenerbahçeom, a Dijamant s 12 golova s Maurom Icardijem dijeli prvo mjesto liste strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi