Dal Varešanović nastavio sa fenomenalnim partijama - Dva puta tresao mrežu, upisao i asistenciju

Igra sjajno u posljednje vrijeme

Dal Varešanović nastavio sa fenomenalnim partijama - Dva puta tresao mrežu, upisao i asistenciju

E. Oštraković

Ekipa Rizespora upisala je ubjedljivu pobjedu od 5:1 na svom terenu protiv Pendikspora u okviru 17. kola turskog prvenstva.

Najbolji pojedinac susreta bio je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dal Varešanović, koji je postigao dva gola i upisao asistenciju.

Nije sve dobro krenulo za Varešanovića i njegove saigrače jer ih je gostujuća ekipa šokirala na otvaranju utakmice.

Igrala se 9. minuta susreta kada je Akbunar postigao gol za vodstvo Pendikspora, ali to kao da je naljutilo igrače Rizespora.

Domaći tim je u 16. minuti stigao do poravnanja, a strijelac gola bio je Gaich. Taj rezultat na semaforu je bio do završnice prvog dijela.

Oglasi

Preokret domaćoj ekipi u 41. minuti donio je Keser nakon asistencije Sahina, a u sudijskoj nadoknadi proradio je i Varešanović.

Naime, u prvoj minuti sudijske nadoknade Varešanović je nakon asistencije Kesera matirao gostujućeg golmana za 3:1.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1737847107703460155[/twitter]

Na otvaranju drugog poluvremena Varešanović je nastavio da igra sjajno. Prvo je u 54. minuti asistirao za Gaicha koji pogađa za 4:1.

Četiri minute kasnije Varešanović postiže svoj drugi gol na ovom susretu i postavlja konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Rizespor se nakon ove pobjede nalazi na 6. mjestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova i sigurno je da će voditi bitku za izlazak na evropsku scenu naredne sezone.

Top Komentari

limvotemirvah
Nismo znali cijeniti momka dok je bio tu, svaki pogresan korak mu se gledao. Plakali za Avramovskim, koji je kalibar Veleza ili Zelje, a nikako Sarajeva. Sad vidimo svi kakav je Dal igrac. Neka nam bude lekcija, kolektivno kao navijacima.
4 2
Hanibal
Sve su to krivi oni idioti s sjevera koji su frontalno udarili na porodicu Varesanovic. Dok je Mirza bio trener a Dal igrao nikada Sarajevo bolje nije igralo. Ode u Hercegovinu i donese 9 bodova od Veleza, Zrinjskog i Listice. A bez ova dva Varesanovica od ista 3 tima 0 bodova. Treba se klub izviniti Mirzi i zimus ga vratiti za trenera.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi