U Valenciji pao potpis od 50 miliona eura

Šišmiši "vezali" Domenecha

U Valenciji pao potpis od 50 miliona eura

Valencia je danas objavila da je potpisan novi ugovor sa golmanom Jaumeom Domenechom.

Naime, španski čuvar mreže je produžio saradnju sa svojim kluboom do 2023. godine, ali ono što je za Šišmiše još važnije jeste otkupna klauzula.

Potpisivanjem novog ugovora počela je važiti i nova otkupna klauzula Jaumea Domenecha, vrijedna 50 miliona eura.

To je dakle cifra koju će morati isplatiti svi klubovi koji eventualno budu željeli osigurati transfer 29-godišnjeg čuvara mreže Valencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jaume Domenceh je 2013. godine stigao u drigi tim Valencije, da bi u prvi bio prekomandovan dvije godine kasnije.

I dalje, međutim, nije uspio doći do statusa prvog golmana, pošto je trenutno alternativa za Jaspera Cillesena. Ipak Domenech je u maju ove godine branio u finalu Kupa Kralja protiv Barcelone - Valencia je u ovom susretu slavila sa 2:1 i došla do prestižnog trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti