Valencia u drugom poluvremenu slomila otpor Granade i stigla do pobjede
Šišmiši su slavili sa 2:0 protiv Granade

Druga pobjeda zaredom za Šišmiše

Valencia u drugom poluvremenu slomila otpor Granade i stigla do pobjede

S. Pašalić, foto: EPA

Valencia je u 13. kolu La Lige na Mestalli ugostila Granadu i slavila sa 2:0.

Šišmiši su bili favoriti u ovom meču i od samog početka su krenuli sa napadima, ali nisu uspijevali da savladaju golmana gostiju pa se na odmor ipak otišlo sa rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu Valencia već u 56. minuti stiže do vodstva kada je Parejo postigao gol, ali je on ipak nakon asistencije VAR-a poništen zbog ofsajda.

Ipak, domaći su nastavili sa napadima, a to im se konačno isplatilo u 74. minuti kada je Daniel Wass postigao gol za vodstvo od 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon postignutog gola, Valencia je nastavila sa napadima u pokušaju da stigne do drugog gola i riješi sve dileme oko pobjednika, a u tome je uspjela na kraju u 97. minuti kada je Ferran Torres pogodio za konačnih 2:0.

Valencia se tako bodovno izjednačila sa Granadom na tabeli i oba tima imaju po 20 bodova, te se nalaze na 6., odnosno 7. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi