U životu budite optimisti kao Che Adams i sve će biti dobro

Došao u Southampton i želi biti prvak

U životu budite optimisti kao Che Adams i sve će biti dobro

E. Škorić

Lijepo je biti ambiciozan i navijačima govoriti ono što vole da čuju, ali ipak čini se da je malo pretjerao.

Che Adams je iz Birminghama prešao u Southampton i 22-godišnjak je presretan što će igrati u Premier ligi, ali ovo 15 miliona funti vrijedno pojačanje ima prevelike ambicije ili jednostavno veliku maštu.

"Sretan sam što sam došao u Southamton. Ovo je velii klub i želimo da osvojimo Premier ligu. Jednostavno morate da postavite neke visoke ciljeve ako želite da uspijete", izjavio je Adams.

Svestrani napadač je u Championshipu u 116 mečeva postigao 34 gola, a prošle sezone čak 22 na 46 mečeva i to ga je "prodalo" u viši rang.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton svake godine ima simpatičan tim, ali nije realno da se razmišlja o osvajanju Premier lige. Prošle sezone klub je završio na 11. mjestu, što i nije tako loše jer su mnogi predviđali da bi mogli i ispasti u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti