Tako se to radi: Doveli ga za 50 hiljada eura, a sada ga prodaju za 22 miliona!
Djenepo je 2017. godine stigao u Standard

Izjednačit će svoj rekord po zaradi nakon prodaje jednog igrača

Tako se to radi: Doveli ga za 50 hiljada eura, a sada ga prodaju za 22 miliona!

S. Pašalić

Kako prenosi Tuttomercato, Southampton je blizu potpisivanja napadača Standard Liegea Moussae Djenepoa.

Italijani tvrde da je posao vrijedan 22 miliona eura blizu završetka pa bi Djenepo mogao postati prvo pojačanje Southamptona ovog ljeta.

Ovaj 20-godišnjak, koji može igrati na oba krila ili u sredini, postigao je 11 golova i upisao šest asistencija u 39 nastupa u svim takmičenjima za belgijski klub ove sezone, što je jasno privuklo pažnju klubova poput Southamptona.

Tako bi Standard mogao napraviti sjajan posao s obzirom da je 2017. godine za samo 50 hiljada eura doveo Djenepoa iz malijskog Yeelena.

Sada će na njemu zaraditi ogroman novac kojim će izjednačiti svoju najveću zaradu u posljednjih deset godina kada su prodali Marouanea Fellainija Evertonu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi