Salim Duraković odbranio diplomski rad i dobio UEFA PRO licencu

Veliko priznanje za ambicioznog stručnjaka

Salim Duraković odbranio diplomski rad i dobio UEFA PRO licencu

S. Mlaćo

Trenerski put je definitivno veoma trnovit. Salim Duraković (37), nekadašnji nogometaš Iskre i Viteza, 2011. godine odlučio je okončati igračku karijeru i započeti trenersku.

Na samom startu radio je u omladinskim selekcijama NK Iskra, a zatim vodio i prvi tim Bugojanaca. Jedan period trenerske karijere proveo je i u Crnoj Gori (FK Ibar Rožaje) te u NK Novi Travnik, članu Prve lige FBiH.

Okušao se i u ženskom nogometu gdje je sa ŽNK Iskra ostvario historijski uspjeh kluba. Za samo par godina postojanja ovaj klub je došao do Premijer lige gdje i danas nastupa sa velikim uspjehom.

Od ovog ljeta Duraković je koordinator za omladinski pogon NK Metalleghe BSI, te trener juniorske selekcije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U petak je ovaj ambiciozni stručnjak postao i vlasnik UEFA PRO trenerske licence. Duraković je edukovan i testiran u Centru za edukaciju NS/FS BiH, a nakon posljednje odbrane diplomskog rada na temu "Analiza rada menadžmenta, organizacije, stručnog rada u I timu i omladinskom pogonu slovačkog nogometnog kluba SK Slovan Bratislava" dobio je UEFA Pro diplomu

"Naš koordinator omladinskog pogona i trener juniora Salim Duraković uspješno je okončao edukaciju za trenersku UEFA PRO diplomu. Čestitamo", stoji u čestitci NK Metalleghe BSI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi