"Ubij Srbina" se orilo stadionom tokom utakmice Lige Evrope
Foto: Screenshot

Mediji u komšiluku se pitaju da li će UEFA reagovati

"Ubij Srbina" se orilo stadionom tokom utakmice Lige Evrope

Minulog četvrtka su odigrani svi susreti trećeg kola grupne faze Lige Evrope.

Odigran je tako i "derbi" Grupe B u kojem su snage odmjerili Dynamo iz Kijeva i Kopenhagen. Duel ove dvije ekipe je završen rezultatom 1:1, a isti je sada postao vrlo zanimljiv medijima u komšiluku.

Naime, mediji u Srbiji se pitaju da li će UEFA kazniti domaće navijače zbog njihovog skandiranja tokom utakmice u Kijevu.

Tokom utakmice se u jednom momentu začulo glasno skandiranje navijača Dynama - "Ubij, ubij Srbina", a sada su i sami navijači ukrajinskog kluba na jedan od svojih Youtube kanala postavili video snimak svog "performansa".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Navodno su Ukrajinci bili "potpomognuti" grupm navijača zagrebačkog Dinama. Tako barem špekulišu mediji u Srbiji...

Top Komentari

Koliko je puta na stadionima u Srbiji uzvikivano - Noza Zica Srebrenica - pa UEFA nije nikada reagovala, pa zasto bi sada UEFA reagovala zbog ovog slucaja u Kijevu, mada da su normalna vremena kao sto nisu UEFA bi uvijek trebala kaznjavati sve ispade mrznje bilo gdje da se desavaju u Evropi, UEFA ne bi smjela nijedan slucaj tolerisati, ali nazalost ipak se desava da je UEFA gluha za neke slucajeve.
13 2
NoriakiKasai
Nema potrebe da uefa reaguje
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi