Ubjedljiva pobjeda Begovićevog Qarabaga u sjeni "leteće provokacije"

Liga Evrope

Ubjedljiva pobjeda Begovićevog Qarabaga u sjeni "leteće provokacije"

Večeras je u Luksemburgu odigran meč 2. kola Grupe A Lige Evrope između Dudelangea i Qarabaga. Gosti iz Azerbejdžana su slavili ubjedljiv trijumf, rezultatom 1:4.

Poprilično lako su gosti dolazili do šansi i golova, pa su tako poveli već u 11. minuti kada je Zoubir pogodio iskosa sa desne strane.

Na novi gol Qarabaga se čekalo do 30. minute. Quintana je ubacio, a Michel pogodio glavom za 0:2 i veliko slavlje gostiju. Međutim, njihovo slavlje je ubrzo prekinuo dron.

Naime, iznad terena se pojavio dron na kojem je bila okačena armenska zastava što je (zbog historijski loših odnosa dvije zemlje) bila provokacija za goste iz Azerbejdžana. Sudija je odmah prekinuo utakmicu, a gostujući fudbaleri su pokušavali oboriti dron loptom. Nisu uspijevali u tome, a među njima i gostujućim navijačima je bila vidljiva frustracija zbog drona i zastave.

Dron je "uklonjen", a utakmica je nakon 20-ak minuta pauze nastavljena.

Goste provokacija nije poremetila, pa su nastavili sa dobrom igrom. Već u 37. minuti su stigli do 0:3 kada je Richard pogodio sa bijele tačke, a tada je postavljen i rezultat prvog dijela.

Dudelange je u 62. minuti ostao sa desetoricom jer je drugi žuti karton dobio Garos, a Qarabag je završio posao golom Quintane, nakon lijepe kombinacije sa Zoubirom, u 69. minuti.

Domaći su do kraja uspjeli postići počasni gol i to u 90. minuti preko Berniera.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Imao je Dudelange večeras još par dobrih prilika, ali se istakao i bh. čuvar mreže na golu Qarabaga, Asmir Begović. Posebno je dobro interevenisao u 53. minuti kada je odbranio snažan šut Laurenta Mendyja.

Inače, nešto ranije je završen drugi meč 2. kola Grupe A u kojem je Sevilla sa 1:0 savladala APOEL. Nakon dva kola Sevilla je prva sa šest bodova, dok je Qarabag drugi sa tri. Tri boda ima i Dudelange na trećoj poziciji, dok je APOEL i dalje bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi