Ubjedljiva pobjeda Cedevite u Torinu

Lakše od očekivanog

Ubjedljiva pobjeda Cedevite u Torinu

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite upisali su ubjedljivu pobjedu na gostovanju protvi Fiat Torina u okviru 6. kola grupne faze Eurocupa.

Zagrebački tim je večeras lakše od očekivanog stigao do pobjede protiv Torina rezultatom 87:65. Gotovo sve je bilo poznato već nakon prve četvrtine kada je Cedevita imala prednost od čak 18 poena razlike (30:12). Torino je pokušao da malo smanji prednost, ali im to zagrebački tim nije dozvolio i na pauzu se otišlo kod rezultata 53: 31 za goste.

U nastavku meče Cedevita je laganom igrom održavala svoju prednost i bilo je samo pitanje kojom razlikom će gosti na kraju slaviti. Iako je Torino u finišu dao maksimum da smanji prednost na kraju je Cedevita pobijedila sa 87:65.

U ekipi Cedevite najefikasniji bio je Kevin Murphy sa 28 poena, dok je Cherry ubacio 17 poena. Bh. košarkaš Andrija Stipanović meč je završio sa 13, a Džanan Musa sa jednim poenom. Kod domaćih istakao se Poeta sa 15 poena.

Cedevita je sada na trećem mjestu sa tri pobjede i tri poraza koliko ima i Torino koji je četvrti. Prva je Darussafaka sa omjerom 6:0, a drugi je Unics sa četiri pobjede i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi