"Učinili smo sve kako bi Messi zaigrao za Španiju, ali niko živ ga nije mogao nagovoriti"
Zvijezda Barcelone već godinama dominira u svijetu fudbala. Možda bi imao i drugačiju reprezentativnu karijeru da je pristao na ponudu Španije (Foto: EPA)

Vicente del Bosque otkrio

"Učinili smo sve kako bi Messi zaigrao za Španiju, ali niko živ ga nije mogao nagovoriti"

M. Šljivak

Lionel Messi imao je mogućnost da zaigra za reprezentaciju Španije.

Nekadašnji selektor Crvene furije Vicente del Bosque je otkrio kako je ponuda Fudbalskog saveza Španije bila na stolu Messijevih, ali je odbijena.

Razlog je sasvim jednostavan. Niko ga nije mogao nagovoriti da ostavi dres Argentine.

"Odbio je nastup za Španiju jer voli svoju zemlju. Niko živ ga nije mogao nagovoriti da napusti dres Argentine", otkrio je Del Bosque.

Španci su Messiju ponudili državljanstvo dok je bio u čuvenoj Barcinoj školi La Masiji. Već je tada bio vidljiv njegov ogroman talenat i FS Španije učinio apsolutno sve da zaigra za njih.

Međutim, o nastupu za Furiju Messi nije želio ni razmišljati. Nije želio da izda svoju zemlju, gdje je međutim prethodnih godina trpio ogromne kritike.

Da je prihvatio nastup za Španiju možda bi osvojio Svjetsko prvenstvo. Ipak, u Argentini bi bio izdajica i nikad ne bi mogao mirno da spava u ovoj zemlji.

Iako sa nacionalnim timom nema previše uspjeha, Messi je bez dileme jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a to dokazuje svojim igrama u dresu Barce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Gaučose je nastupio ukupno 129 puta i postigao je 65 golova.

Top Komentari

VelaHavle
Nije jedan od - nego je najbolji svih vremena
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi