Jutarnji meč Plavaca iza zatvorenih vrata donio novi trijumf
Foto - Chelsea FC

Chelsea ponovo savladao Udinese

Jutarnji meč Plavaca iza zatvorenih vrata donio novi trijumf

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Chelseaja odigrali su jutros na Dacia Areni još jedan prijateljski meč protiv Udinesea i ovog puta su slavili s 2:0.

Plavi su sinoć u najjačem sastavu savladali Udinese s 3:1. Danas su šansu dobili igrači koji će vjerovatno šansu za igru tražiti s klupe u novoj sezoni i lagano su pobijedili Udinese s 2:0.

Do vodstva je Chelsea stigao u nadokandi prvog dijela. Za 1:0 pogodio je Ruben Loftus-Cheek.

Pitanje pobjednika riješeno je nakon deset minuta igre u nastavku. Dosuđen je penal iz kojeg Hakim Ziyech pogađa za 2:0.

Imao je Chelsea još dosta šansi da poveća prednost. Thomas Tuchel je napravio još nekoliko izmjena, pa na kraju su one možda i razlog što bolje završnice nije bilo kod londonskog kluba.

Ostalo je 2:0 i Chelsea je uspješno okončao jutarnji trening.

Thomas Tuchel je u ovom duelu izveo ovaj sastav: Kepa, Chalobah, Ampadu, Sarr, Loftus-Cheek, Kovacic (C), Gallagher, Chilwell, Ziyech, Broja, Pulisic.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi