Kraj patnje Tima Wernera na Stamford Bridgeu: Pristao je na sve samo da ode iz Chelseaja
Foto - EPA

Vraća se tamo gdje je bio najbolji

Kraj patnje Tima Wernera na Stamford Bridgeu: Pristao je na sve samo da ode iz Chelseaja

M. Šljivak

Timo Werner (26) napustit će Chelsea i karijeru će nastaviti u redovima svog nekadašnjeg kluba RB Leipziga.

Ovaj 26-godišnji njemački napadač neće imati previše prostora za igru kod Thomasa Tuchela. To mu je jasno saopšteno, pa su mu ponuđene opcije da napusti klub u novoj sezoni.

Werner je to odlučio napraviti. Prihvatio je ponudu RB Leipziga za povratak u redove ovog kluba i odrekao se čak 50 posto plate kako bi ponovo obukao dres svog nekadašnjeg tima.

Nijemac je na godišnjem nivou od Chelseaja uzimao nešto više od 14 miliona funti, ali je morao pristati na mnogo manju cifru kako bi se vratio tamo gdje će biti među glavnim igračima.

Timo Werner je član Chelseaja postao 2020. godine. Plaćen je gotovo 50 miliona funti, ali nije se nikako proslavio u timu sa Stamford Bridgea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački fudbaler je odigrao ukupno 89 utakmica i postigao je 23 gola. Cifra je mogla biti i veća, no Werner je promašivao zicere i izluđivao je navijače londonskog kluba.

Treba svakako istaći da je 26-godišnji fudbaler od 2016. do 2020. godine odigrao 159 utakmica za RB Leipzig i zabio je 95 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi