Poznato ko je rasistički vrijeđao golmana Milana, odmah je dobio najgoru moguću kaznu
FOTO: EPA

U Udineseu su pravila jasna

Poznato ko je rasistički vrijeđao golmana Milana, odmah je dobio najgoru moguću kaznu

S. Mlaćo

Italijanski Udinese je saznao kaznu za pomalo nevjerovatne scene u duelu sa Milanom. Naime, navijači Udinesea su vrijeđali golmana Milana Mikea Maignana tokom subotnjeg meča, a kada su se uvrede ponovile on je napustio teren.

Italijanski Udinese je saznao kaznu za pomalo nevjerovatne scene u duelu sa Milanom. Naime, navijači Udinesea su vrijeđali golmana Milana Mikea Maignana tokom subotnjeg meča, a kada su se uvrede ponovile on je napustio teren.

Otišao je u svlačionica i nije želio više biti na terenu, a nekoliko igrača je otrčalo za njim.

Svjesni su bili da se radlo o rasističkom vrijeđanju, a kada se sve smirilo, golmana Milana se vratio na teren.

Udinese se odmah oglasio i osudio ovaj potez svojih navijača, no očekivala se zaista mnogo veća kazna. Ovako je "navijačima" samo dat podstrek da nastave po starom, a treba istaći da su stigle i prve informacije o tome ko je rasistički vrijeđao golmana gosstiju.

Odmah je identificiran 46-godišnji muškarac koji je bio u grupi navijača koji su rasistički vrijeđali i on je sada saznao svoju kaznu.

Oglasi

Biće mu zabranjen doživotno ulaz na stadion, odnosno utakmice voljenog kluba, a iz Udinesea su to najavili za sve one koji se proglase krivim za ovaj incident.

[related]https://twitter.com/footballontnt/status/1748808170338672642[/related]

Sigurno je to navijačima najveća moguća kazna i dobro će se sjetiti subotnje utakmice. Zbog čega su odlučili širiti rasizam, znaju samo oni, ali su ljagu bacili i na svoj voljeni klub.

Golmana Milana nakon svega doživio lijepe scene od saigrača

Igrači Milana su pružili podršku svom golmanu na kraju meča i stavili ga u prvi plan, a nije izostala ni podrška navijača tog kluba koji su doputovali u Udine da bodre svoj tim.

Maignan je bio dirnut takvim potezom i to je jasno pokazao. I pored svega što je doživio sigurno da mu je to koliko-toliko popravilo raspoloženje.

Zaboravio je bar kratko na veoma ružne scene koje su obišle cijeli svijet i iskreno se nadamo da se slične stvari neće ponoviti. Ipak, u Evropi je sve više rasizma na sportskim događajima, a nedavno se isto desilo i na Evropskom rukometnom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tačnije, navijači Hrvatske su rasistički vrijeđali jednog člana reprezentacije Francuske, što je on kasnije i priznao za medije.

"Bilo je rasističkog dobacivanja. To nas je naljutilo, a jasno je da ima takvih ljudi u dvoranama, to je tako. To nas je ipak naljutilo, ali i dalo nam dodatnu snagu", rekao je Tournat.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti