Kyliana Mbappea ovako ljutog nismo prije vidjeli: "Dosta je više, dosta!"
Kylian Mbappe pružio podršku Mikeu Maignanu.

Oglasio se na X-u

Kyliana Mbappea ovako ljutog nismo prije vidjeli: "Dosta je više, dosta!"

E. Ganibegović

Kylian Mbappe sinoć se oglasio na društvenoj mreži X i poslao žestoku poruku. Razloga za takvo nešto je itekako imao, a dojam je da ga do sada nismo vidjeli ovako ljutog.

Ponajbolji fudbaler današnjice, Kylian Mbappe, iomao je šta da kaže sinoć nakon dešavanja u Italiji u kojima je žrtva bio njegov saigrač iz reprezentacije Francuske, Mike Maignan.

Ovaj golman je vrijeđan na rasnoj osnovi na utakmici Serije A. Nije to ništa neuobičajeno za Italiju, nažalost. 

Naime, u okviru 21. kola italijanske Serije A u Udinama su se sastali Udinese i AC Milan. U prvom poluvremenu je u nekoliko navrata došlo do rasističkih uvreda prema Maignanu.

U šestoj minuti je Maignan doživio rasističke uvrede s tribina, a ponovo se to dogodilo 15-ak minuta kasnije.

Oglasi

Maignan nije želio da nastavi meč. Prvo je sudiji rekao šta se događa, a onda je krenuo da napušta teren. Skinuo je rukavice i otišao u svlačionicu. Pratilo ga je i nekoliko drugih igrača Milana.

Ipak, nakon svega je podršku saigrača i protivničkih igrača, a na kraju su ga delegat i svi ostali nagovori da promijeni odluku i da se vrati na teren, što je i uradio, te je s Milanom slavio pobjedu od 2:3.

Podrška Kyliana Mbappea za Mikea Maignana

Nedugo zatim na X-u se oglasio Kylian Mbappe. Poslao je žestoku poruku. 

"Daleko od toga da si sam, Mike Maignan. Svi smo uz tebe. I dalje isti problemi i nema rješenja. Dosta je više, dosta! Ne rasizmu", napisao je fudbaler PSG-a.

Oglasi

Nažalost, igrači crne puti su najčešće na meti rasista. Za Italiju to više nije ništa čudno odavno, no svjedoci smo da toga ima i u mnogim drugim državama koji se hvale evropskim i kakvim sve ne "vrijednostima". 

Ostaje da se vidi kakvu će kaznu dobiti Udinese i da li će se pronaći eventualno navijači koji su vrijeđali Maignana. Nije isključeno da i oni kao pojedinci dobiju žestoke kazne. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Mbappea i Maignana, oni su saigrači u reprezentaciji Francuske. Do sada su pobijedili zajedno 10 od 11 utakmica, a jedini poraz nanijela im je Hrvatska. 

Našli su se 11 puta i na suprotnim stranama. Mbappe je u dresu Monaca i PSG-a igrao protiv Maignana dok je bio u Lilleu, a dva puta su se sastali i na mečevima PSG - Milan u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi