Fudbal zbog ovakvih stvari tjera suze na oči, prvo prošao horor, pa scena koju će pamtiti dok je živ

Barem malo su mu popravili raspoloženje

Fudbal zbog ovakvih stvari tjera suze na oči, prvo prošao horor, pa scena koju će pamtiti dok je živ

E. Čaušević

Milan je sinoć fantastičnim preokretom u gostima savladao Udinese sa 3:2 u meču 21. kola italijanske Serije A. No, glavna tema nažalost bili su rasistički povici na račun Mikea Maignana, ali golman Rossonera imao je na kraju razloga za osmijeh zbog sjajne scene koju smo vidjeli na stadionu u Udinama.

Milan je uspio da dođe prvi do prednosti u 31. minuti kada je Loftus-Cheek pogodio mrežu domaćih. Međutim, Udinese se nije predavao i domaći tim uspio je da preokrene.

Prvo je Lazar Samardžić u 42. minuti izjednačio na 1:1, dok je Thauvin pogodio za 2:1 sredinom drugog dijela. I kada su svi očekivali da Udinese upiše nova tri boda Milan je sve šokirao preokretom u finišu utakmice.

Na 2:2 u 83. minuti poravnao je Luka Jović, a u zadnjim sekundama utakmice Okafor zabija gol za 3:2 i totalni muk na stadionu u Udinama.

Međutim, detalj koji je obilježio utakmicu desio se nakon gola Loftusa-Cheeka za 0:1. Tada su navijači Udinesea sramotno na rasnoj osnovi vrijeđali golmana gostiju Mikea Maignana zbog čega je meč prekinut.

Oglasi

Maignan je sa saigračima otišao u svlačionicu jer je bio užasnut s onim što se dešavalo. Međutim, glavni sudija je uspio nekako da smiri strasti i nastavi utakmicu, ali sramotan potez navijača domaćih na kraju je bio detalj koji je obilježio utakmicu.

Ipak, koliko god je Maignan bio bijesan i razočaran potezom navijača Udinesea na kraju je imao razloga za osmijeh i to zbog sjajnog poteza svojih saigrača i pristalica Milana.

Igrači Milana su pružili podršku svom golmanu na kraju meča i stavili ga u prvi plan, a nije izostala ni podrška navijača tog kluba koji su doputovali u Udine da bodre svoj tim.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@marcocsm1/video/7326314892431019297[/tiktok]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Maignan je bio dirnut takvim potezom i to je jasno pokazao. I pored svega što je doživio sigurno da mu je to koliko-toliko popravilo raspoloženje.

Također, italijanski mediji pišu da će Udinese biti žestoko kažnjen zbog sramotnog poteza njihovih navijača i čak prijeti suspenzija stadiona na jednu utakmicu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti