UEFA 30. aprila objavljuje domaćine odgođenog Eura!
Stadion San Mames u Bilbau; Foto: Epa

Gradovi dobili rok

UEFA 30. aprila objavljuje domaćine odgođenog Eura!

A. Čaušević
Teme:

Evropsko prvenstvo koje se trebalo održati ovog ljeta je prolongirano. Završni turnir najboljih selekcija Starog kontinenta će snage odmjeriti od 11. juna do 11. jula 2021. godine. 

Prema sadašnjem planu Euro će biti održan u 12 različitih gradova, međutim postoji mogućnost da dođe do promjene što je danas potvrdio i Aleksej Sorokin, član Izvršnog odbora UEFA-e

Siroktin je kazao kako je svim gradovima data mogućnost da odustanu od organizacije te da će konačna lista domaćina kontinentalnog takmičenaj biti poznata 30. aprila.

"Sve će biti jasno 30. aprila, kad ćemo saznati koji će gradovi ostati domaćini, a koji će odustati od domaćinstva", izjavio je Sorokin za agenciju TASS.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sa svima smo u kontaktu. Svi gradovi imaju vremena do kraja mjeseca razmisliti o tome hoće li zadržati domaćinstvo. Ako netko odustane, nemamo puno opcija. Ili ćemo pronaći novi grad, ili ćemo rasporediti utakmice po ostalim gradovima. Druga opcija iziskuje manje posla", dodao je predsjednik Organizacijskog odbora za utakmice koje će biti odigrane u Sankt Peterburgu.

Kako sada stvari stoje utakmice bi se trebale igrati u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Budimpešti, Bukureštu, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Ukoliko se kao pobjednik baraža Lige B Lige nacija Bosna i Hercegovina će biti smješetna u grupu E. Susrete sa Španijom Zmajevi bi trebali igrati u Bilbau, a mečeve protiv Poljske i Švedske u Dublinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi