Prve indicije kada će početi ljetni prijelazni rok

FIFA čini se već donijela odluku

Prve indicije kada će početi ljetni prijelazni rok

A. Čaušević

FIFA je napravila plan o ljetnom prijelaznom roku, preostalo je da UEFA, udruženje klubova ECA te udruženje ligaških takmičenja i savezi pronađu jednoglasno rješenje.

Ideja je da naredni prijelazni rok počne dan nakon završetka aktuelne sezone. Ako bi se finale Lige prvaka igralo 8. augusta onda bi prijelazni rok počeo narednog dana.

Prijelazni rok bi trajačo čak 16 sedmica, odnosno do početka decembra, a postoji mogućnost da traje i do januara ukoliko finale Lige prvaka bude igrano kasnije u augustu.

Ranije tokom sezone Italija i Engleska su promijenili termine za ljetni prijelazni rok, a ti termini više neće važiti jer će FIFA tražiti da u svim zemljama fudbalska pijaca bude "otvoreno" istovremeno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako sada stvari stoje čini se da je već pala odluka da paralelno traje prijelazni rok i počne nova sezona što bi moglo izazvati određenu pometnju među igračima i klubovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi