UEFA bez milosti prema Livaji: Hrvat će se dugo kajati zbog gluposti...

Napadač AEK-a suspendovan

UEFA bez milosti prema Livaji: Hrvat će se dugo kajati zbog gluposti...

Hrvatski napadač Marko Livaja napravio je neviđenu glupost na utakmici playoffa Lige prvaka protiv mađarskog MOL Vidija, kada je udario protivničkog fudbalera Danka Lazovića nogom u prsa.

Nakon što je napadač mađarskog tima Danko Lazović za vrat povukao igrača AEK-a Niklasa Hulta, Livaja se odlučio obračunati sa srpskim fudbalerom i opravdano je zaradio crveni karton.

Desetak dana nakon incidenta, Livaja je saznao i kaznu za svoj agresivni potez. UEFA nije imala milosti i suspendovala je Hrvata na čak četiri utakmice, što znači da će svom AEK-u biti dostupan tek za posljednje dvije utakmice grupne faze Lige prvaka.

Bit će to golem hendikep za grčkog šampiona s obzirom da je kontroverzni Livaja njihov prvi napadač i jedan od najboljih fudbalera tima uopće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U naguravanju je učestvovao i njegov saigrač Elder Lopes, koji je također suspendovan na četiri utakmice, pa će se AEK-ov dvojac vratiti tek na utakmicama protiv Ajaxa i Benfice u posljednja dva kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi