UEFA donijela detalje žrijeba baraža za EURO 2020

Nastupit će i bh. reprezentacija

UEFA donijela detalje žrijeba baraža za EURO 2020

A. Čaušević

Usljed ispodprosječnih rezultata u kvalifikacijama fudbalska A reprezentacija će u martu 2020. godine igrati baraž za Evropsko prvenstvo. 

UEFA je danas donijela detalje žrijeba koji će održati u petak, 22. novembra s početkom u 12 sati po centralnoevropskom vremenu.

Play-off za sve četiri lige Lige nacija će se igrati poput final-four nekog rukometnog ili fudbalskog takmičenja, dakle igrat će se po jedan meč polufinala i finala.

Reprezentacije za svaku ligu će biti rangirane na osnovu generalnog rankinga poslije prvog izdanja Lige nacije, to znači da će parovi polufinala biti poznati i prije žrijeba.

U prvom polufinalnom paru prvorangirana selekcija će igrati protiv četvrte iz odgovarajuće lige, dok će drugoplasirana biti domaćin trećeplasiranoj. To znači da će Bosna i Hercegovina polufinale igrati na domaćem terenu jer je najbolje rangirana selekcija iz B divizije.

UEFA je naglasila kako će žrijeb 22. novembra praktično samo odrediti koji pobjednik polufinalnog para će biti domaćin finalnog susreta.

Uoči posljednja dva kola kvalifikacija učesnici baraža po ligama su sljedeći:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Liga A: Švicarska, Island, Bugarska/ Izrael/ Rumunija
Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels, Slovačka, Sjeverna Irska
Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/ Izrael/ Rumunija
Liga D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

Polufinalni mečevi igraju 26. marta, dok su finala na rasporedu 31. marta. Utakmice bi se trebali igrati u terminu od 20:45.

Top Komentari

Noone
Znaci protiv Sjeverne Irske polufinale a finale Vels ili Slovaka. Pa lakse je bilo preko ove suplje grupe se plasirati 10 puta.
2 1
Gari Garinča
Ma Euro je bez nas
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti