UEFA drastično kaznila Rubin Kazan
Ruska ekipa je jednom uspjela postići dogovor sa UEFA-om, ali ovog puta joj nije bilo spasa.

Dvije sezone bez Evrope

UEFA drastično kaznila Rubin Kazan

Evropska fudbalska asocijacija UEFA odlučila je da drastično kazni rusku ekipu Rubin Kazan.

UEFA je zbog kršenja Finansijskog fair playja ruskoj ekipi odlučila izreći kaznu od dvije godine zabrane igranja u njenim takmičenjima.

Zanimljivo, Rubin je i ranije imao problema sa kršenje Finansijskog fair playja, ali je jednom uspio da postigne nagodbu sa UEFA-om. Ipak, ovog puta je ruski klub očigledno prevršio svaku mjeru, pa se sada mora nositi sa posljedicama.

Inače, Rubin je u proteklih 15 sezona u čak osam navrata igrao evropska takmičenja, ali je sada očigledno da će i u naredne dvije sezone ostati na tom broju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi