BiH u grupi sa šest selekcija? Bez zvučnih protivnika, ali protiv igrača o kojem se najviše priča

Šta kaže matematika?

BiH u grupi sa šest selekcija? Bez zvučnih protivnika, ali protiv igrača o kojem se najviše priča

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će u nedjelju saznati svoje rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

UEFA je već ranije odlučila da 53 reprezntacije (Njemačka ne igra zbog domaćinstva, Rusija suspendovana) budu podijeljene u 10 kvalifikacionih grupa. Sedam po pet, te tri po šest reprezetnacija.

Bosna i Hercegovina je u drugom šeširu te može završiti u grupi sa pet, ali i šest reprezentacija. Ono što je sigurno je to da će učesnice finala Lige nacija(Španija, Hrvatska, Italija i Nizozemska) završiti u grupi sa pet reprezentacija.

Posljednjih dana pojavile su se razne kombinacije o mogućim protivnicima BiH, bazirane na vjerovatnoći. Ukoliko bi se Zmajevi našli u grupi sa šest rivala grupa bi bila povoljna, ali i jako nezgodna.

Iz prvog šešira Zmajevi bi dobili Poljsku, a iz trećeh Norvešku. Dakle, naš nacionalni tim bi mogao igrati protiv Roberta Lewandowskog te Erlinga Haalanda, fudbalera o kojem se najviše priča u posljednje vrijeme.

Osim Poljske i Norveške, reprezentacije iz preostalih šešira su Kazahstan, Gibraltar i Andora. Selekcije protiv kojih svakako ne bi trebalo biti problema.

Oglasi

Ipak, vrlo često se desi da matematika pogriješi pa ishod žrijeba u stvarnosti bude potpuno drugačiji zbog čega sve prognoze treba uzeti sa rezervom.

odsjećanja radi jakosne skupine izgledaju ovako:

Prvi šešir: Nizozemska, Hrvatska, Španija, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Poljska.

Drugi šešir: Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska, Finska.

Oglasi

Treći šešir: Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunija, Švedska, Armenija.

Četvrti šešir: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, Kosovo, Bugarska, Farska ostrva, Sjeverna Makedonija.

Peti šešir: Slovačka, Sjeverna Irska, Kipar, Bjelorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Latvija, Moldavija, Malta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Šesti šešir: Andora, San Marino, Lihtenštajn.

Na Evropsko prvenstvo će se plasirati po dvije proplasirane reprezentacije iz svake grupe, dok će preostala tri učesnika biti poznata nakon baraža u kojem BiH već ima osiguran nastup kao pobjednik svoje grupe Lige nacija.

Top Komentari

antikomunist
jeli nam ovo vec "demokratska evropa" jos jednom skrojila kapu jer da se jos jedno veliko takmicenje igra bez najboljeg igraca svijeta trenutno, Halanda, tesko.Pa treba Norveskoj nasteliti laksu grupu a nas kao i svaki put suci mogu da osakate koliko zele jer nismo krscanska zemlja?A samo takve uimaju"uspjeha" u "demokratskoj>"Evropi.........
3 1
Mowzilla
Prizeljkujem grupu: Svicarska, BiH, Slovenija, Luksemburg ili Bugarska, Gibraltar i Lihtenstajn ako bude sest u grupi. Jedino tako se mozemo nadati sa ovakvim savezom i trenerom nekom plasmanu. Sve mi smrdi na onu nasu:"...baraz, baraz, kurca graha, mi nikad necemo proc..."
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi