Igrači briljiraju na terenu, navijači skupljaju kazne na tribinama
FOTO: EPA

UEFA nema milosti prema neredima

Igrači briljiraju na terenu, navijači skupljaju kazne na tribinama

Haris Zilić

Feyenoord je izborio polufinale UEFA konferencijske lige.

Nakon duga godina pauze, tim iz Rotterdama će igrati u polufinalu jednog evropskog takmičenja, ali ovu sezonu neće pamtiti po dobrom kada su u pitanju navijači.

Naime, Feyenoord je čak deset puta kažnjen zbog navijača. Razlog su ubacivanje predmeta na teren, bakljada i još neki sitni incidenti koje UEFA ne prašta, a posljednji se desio protiv Slavie iz Praga u četvrtini finala UEFA konferencijske lige gdje su navijači bacali predmete na teren.

Za pomenuta dešavanja u meču protiv tima iz Praga, Feyenoord je kažnjen sa 70.125 eura, a ove sezone su zbog navijačkih nereda platili kaznu od čak 475.375 eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Igrači rezultatski stoje sjajno, ali navijači se na tribinama se moraju dosta popraviti, UEFA je već pokazala da neće imati milosti prema bilo kakvim neredima.

Ovome dodajmo da Feyenoord u polufinalu UEFA konferencijske lige očekuje dvomeč protiv Marseilla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi