Ogroman novac za osvajača Lige prvaka: UEFA objavila cifre

Bonusi za najbolje

Ogroman novac za osvajača Lige prvaka: UEFA objavila cifre

Edmir Škorić

Real Madrid i Liverpool borit će se večeras ne samo za taj veliki trofej u Ligi prvaka, već i za ogroman novac.

Po mnogima se u fimalu u Parizu od 21 sat sastaju dvije najbolje ekipe u ovom momentu na svijetu. Madriđani idu po rekordni 14. trofej, Redsi također imaju svoju računicu i po kladionicama je tim Jurgena Kloppa čak i u prednosti.

Osvajač trofeja slavit će danima, a poseban motiv je novac koji će dobiti za pobjedu.

Pobjednik ovogodišnje Lige prvaka dobit će 22,6 miliona eura. Klub koji bude poražen će na svoj račun dobiti 17,5 miliona eura. Osim toga, Liverpool će nakon finala dobiti 24,4 miliona za UEFA -inu ljestvicu i 18,4 miliona za televizijska prava. U slučaju Reala ti iznosi su 35,5 miliona odnosno 13,2 miliona.

Vrijedi dodati i da su obje ekipe u ovogodišnjoj Ligi prvaka već ukupno zaradile oko 180 miliona eura za sportska postignuća. Englezi su ove sezone zaradili 91,44 miliona eura, a Real Madrid 88,27 miliona eura. Nakon finala ti iznosi će se još više povećati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U slučaju pobjede Liverpoola njihova ukupna zarada iznosit će 139,34 miliona eura, a u slučaju Reala 142,07 miliona eura.

UEFA je ukupno za bonuse izdvojila čak dvije milijarde eura, koje su raspodijeljenje na sve učesnike, no naravno najviše za one koji su došli do samog kraja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...i kazu neki pajseri ovdje kako Liverpool nema para...
0 4
Mele
Zato Uefalona place, kad su htjeli privatnu super ligu, nedaju tako lako ove milione.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi