UEFA ima tri scenarija za odigravanje utakmica baraža

Ništa do jeseni

UEFA ima tri scenarija za odigravanje utakmica baraža

E. Škorić

U utorak je održan novi sastanak predstavnika UEFA-e s generalnim sekretarima evropskih nogometnih saveza.

Na sastanku se, između ostalog, govorilo i o potencijalnim datumima odigravanja utakmica polufinala i finala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo koje je odgođeno za 2021. godinu.

Iako je Nogometni savez BiH naveo na svom zvaničnom sajtu da će naknadno biti poznati datumi odigravanja utakmica polufinala i finala, na sajtu Nogometnog saveza Srbije objavljena su tri moguća scenarija za odigravanje utakmica.

Jedan od scenarija je da se utakmice igraju u septembru i oktobru, drugi scenarij je da se utakmice igraju u oktobru i novembru i treći scenarij je da se i polufinalne i finalne utakmice odigraju u novembru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno, uslov je da se situacija s pandemijom koronavirusa smiri, a svi se nadamo da će do tada sve ovo biti samo prošlost.

Podsjećamo da reprezentacija BiH protiv Sjeverne Irske igra polufinale, a eventualno finale protiv pobjednika duela Slovačka - Republika Irska. Ovi mečevi bili su planirani za 26. i 30. mart, no zbog pandemije koronavirusa su otkazani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi