Završena videokonferencija: Bez preciznog termina za mečeve baraža i Lige nacija

Saopštenje NFSBiH

Završena videokonferencija: Bez preciznog termina za mečeve baraža i Lige nacija

A. Čaušević

UEFA je danas održala još jednu u nizu videokonferencija sa generalnim sekretarima svojih članica.

Na ovom sastanku su prezentovana potencijalna rješenja vezana za takmičenja nacionalnih selekcija (Liga nacija i baraž za EURO 2020), kao i klupskih takmičenja UEFA-e, čija je organizacija i odigravanje prolongirana ili otkazana uslijed pandemije COVID-19, saopšteno je iz NFSBiH.

Precizni termini odigravanja utakmica UEFA Lige nacija, kao i utakmica baraža za EURO 2020., će biti poznati naknadno.

Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definisano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi, a izdate su od strane nadležnih organa zemalja širom svijeta sa jedinstvenim ciljem, borba protiv širenja pandemije COVID-19.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

UEFA i dalje ostaje u stalnoj komunikaciji sa svojim članicama, prevashodno sa ciljem omogućavanja jednostavnog protoka informacija, što je od velikog značaja u novonastaloj situaciji. Posebno iz razloga ublažavanja i amortizovanja nastalih poteškoća i problema uzrokovanih pandemijom COVID-19.

To se prije svega odnosi na mogućnost nastavka nacionalnih takmičenja, prelaznih rokova, pitanja statusa igrača i klubova, kao i niza drugih opštih aspekata koji utiču na fudbal u svijetu, a čija je stabilnost značajno narušena epidemijom korona virusa.

Top Komentari

Benjamingst
100% se nece ni igrati baraz za EURO 2021. 4 selekcije koje su bile bolje u LN neka idu na EURO 2021... Mazda I otkazu EURO 2021 totalno...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi