UEFA-ina odluka ostavila Batshuayija u nevjerici, ali ne i bez teksta

Rasizam prolazi bez kazne

UEFA-ina odluka ostavila Batshuayija u nevjerici, ali ne i bez teksta

Inostrani mediji donose vijest da je UEFA zvanično obustavila istragu protiv Atalante, čiji su navijači bili optuženi da su na utakmici Evropske lige protiv Borussije Dortmund vrijeđali napadača Michyja Batshuayija na rasnoj osnovi.

Prema izvješću, Atalanta neće biti kažnjena zbog nedostatka dokaza, a to je vijest koja je razljutila dobar dio sportske javnosti, ponajviše samog Batshuayija.

Belgijancu nije trebalo mnogo da se još jednom oglasi po pitanju toga. Prvo je na Twitteru na vijest o obustavljanju istrage napisao da su mu se "zvižduci sigurno učinili", a potom i dodao: "To je samo oponašanje majmuna, koga briga? Momci, 2018. je...".

Inače, Atalanta je kažnjena sa 34.000 eura ali zbog baklji, bacanja predmeta u teren i blokiranih stepenica.

Michy Batshuayi od dolaska u Borussiju iz Chelseaja igra sjajno, a postigao je osam golova na samo jedanaest utakmica.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi