UEFA izbacila Kantea iz idealnog tima za prošlu godinu samo da bi ubacili Cristiana Ronalda

Promijenili formaciju

UEFA izbacila Kantea iz idealnog tima za prošlu godinu samo da bi ubacili Cristiana Ronalda

E. Čaušević

UEFA svake godine tradicionalno objavi najbolji tim za prethodnu godinu, a tako je bilo i ovaj put.

UEFA je objavila idealni sastav za 2019. godinu koji je izazvao dosta bure zbog Cristiana Ronalda. Daily Mail tvrdi da Ronaldo uopšte nije bio izabran u najbolji tim, te da je svoje mjesto u ekipi dobio naknadno.

Tradicionalno UEFA najbolji tim godine objavi u formaciji 4-3-3 i tako je trebalo biti i ove godine. No, u posljednji trenutak je došlo do promjene i svima je bilo čudno zbog čega je formacija 4-2-4.

No, Daily Mail je otkrio da je to sve zbog Ronalda koji je nekako na silu ubačen u tim. U ekipi godine trebao je biti N'Golo Kante i tada bi formacija bila 4-3-3, ali kada je ubačen Ronaldo sve se promijenilo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kante je s Chelseajem prošle godine osvojio Evropsku ligu i čini se da je zaslužio mjesto u timu godine, ali UEFA nije mogla dopustiti da u ovoj ekipi ne bude Ronalda koji nije baš briljirao u godini iza nas. Na kraju su u vezom redu ostali samo Frenkie de Jong i Kevin de Bruyne.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Hahahah Penaldo kompleksas
3 7
kenomax
Koliko vidim, ime twitter stranice je UEFA Champions League. Koliko znam, Chelsea nije igrao Ligu sampiona prosle godine :)
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi