Borac nije imao sreće u fotofinišu: Banjalučani saznali moguće rivale u Konferencijskoj ligi

Mogu na Maltu, Gibraltar, ali i u komšiluk

Borac nije imao sreće u fotofinišu: Banjalučani saznali moguće rivale u Konferencijskoj ligi

H. Zilić

Lagano se kompletira lista učesnika u pretkolima evropskih takmičenja.

Kada je u pitanju nova sezona UEFA konferencijske lige Bosna i Hercegovina će imati tri predstavnika.

Osvajač Kupa ekipa Veleža kreće od drugog pretkola, dok će Tuzla City i Borac krenuti od prvog pretkola. Ranije smo pisali da Tuzla City kao debitant u Evropi neće imati status nositelja u prvom pretkolu jer imaju početni državni koeficijent 1.825.

Nažalost po naše klubove ni Borac neće imati status nositelja sa koeficijentom 3.000 iako su Banjalučani bili blizu, na kraju su završili kao drugopalsirani na listi klubova koji neće imati status nositelja.

Tako su status nositelja u prvom pretkolu dobile ekipe Pogona sa koeficijentom 3.175, Lechia također sa koeficijentom 3.175 i Ruzomberok sa koeficijentom 3.125, dakle, Borac je status nositelja koštao rasplet nacionalnih prvenstava u Poljskoj i Slovačkoj.

Ovo automatski znači da će Banjalučani imati težeg protivnika već na prvoj prepreci, ali ima i ekipa s kojim se sigurno može igrati ravnopravno, a protiv nekih je Borac čak i favorit bez obzira što ima manji koeficijent.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Mogući protivnici Borca u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige: Flora Tallin (Estonija), Shkendija Tetovo (Sjeverna Makedonija), Riga FC (Latvija), Olimpija (Slovenija), KuPS Kuopio (Finska), CS Fola Esch (Luksemburg), Budućnost Podgorica (Crna Gora), Mura (Slovenija), Drita (Kosovo), Dinamo Minsk (Bjelorusija), B36 Torshavn (Farski Otoci), FK Liepaja (Latvija), Petrocub Hincesti (Moldavija), Europa FC (Gibraltar), Partizani (Tirana), Breidablik (Island), HB Torshavn (Farski Otoci), Gzira United (Malta), Milsami (Moldavija), Kauno Žalgiris (Litvanija), Bala Town (Vels), St Joseph's (Gibraltar), Crusaders (Sjeverna Irska), Pogon (Poljska), Lechia (Poljska), Ruzomberok (Slovačka).

Utakmice prvog pretkola UEFA konferencijske lige na rasporedu su 7. jula, a revanš dueli sedam dana kasnije. Žrijeb je na rasporedu 14. juna.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Naši timovi nemaju šanse ni protiv ekipa iz *****istana.
3 0
Mostarac94
a nema sudija u europi tako da svejedno s kim igrali kad ce ispast
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi