Situacija koja se ne viđa ni na igrici: Promašili su penal, mislili da je kraj, ali lopta je čudo

Drama u Konferencijskoj ligi

Situacija koja se ne viđa ni na igrici: Promašili su penal, mislili da je kraj, ali lopta je čudo

Haris Zilić

Nevjerovatnu dramu vidjeli smo u revanš utakmici prvog pretkola Konferencijske lige između Glentorana iz Sjeverne Irske i Gzire sa Malte. Nakon penal lutrije dalje je prošao tim sa Malte.

Prvi meč završen je rezultatom 2:2, a revanš 1:1, slično kao u meču Sarajeva i Torpeda, otišlo se u prodžetke i kasnije na penal gdje smo vidjeli dramu.

Fudbaleri Glentorana i Gzire šutirali su čak 14 serija, a Gzira je slavila rezultatom 14:13 u penal seriji. Posebno zanimljiva je bila 12. serija.

Igrač Glentorana Jay Donnelly šutirao je penal da ostavi svoj tim u igri. Golman mu je odbranio penal, a onda filmska situacija.

Nakon odbrane golmana Gzire, fudbaler Glentorana se uhvatio za glavu, u Gziri su počeli sa slavljem ali lopta se vratila i završila u mreži.

Oglasi

Situacija koja je omdha osvojila društvene mreže.

Nakon toga nastavljena je penal serija jer je bilo 12:12, gol je naravno bio priznat, a tragičar Glentorana na kraju je bio 17-godišnji Leon Boyd koji je promašio penal u 14. seriji, a prije toga za Gziru je bio siguran Zachary Scerri.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Gzira će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati portiv Dudelangea iz Luksemburg akoji je eliminisao irski St. Patricks.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi