Huseinbašić briljirao, ali to nije pomoglo Kolnu, slavlje u Beogradu
FOTO: EPA

UEFA Konferencijska liga

Huseinbašić briljirao, ali to nije pomoglo Kolnu, slavlje u Beogradu

H. Zilić

Završena je grupna faza UEFA konferencijske lige za ovu sezonu. Nije bilo velikih iznenađenja, a najzanimljivija grupa za ove prostore bila je grupa D gdje je igrao beogradski Partizan i koja je na kraju ponudila dosta drame.

U šestom kolu Partizan je remizirao sa Slovackim 1:1 i tako osigurao evropsko proljeće.

U drugom duelu ove grupe uzbudljiv meč odigrali su Koln i Nice. Kod domaćih je briljirao potencijalni bh. reprezentativac Denis Huseinbašić koji je postigao pogodak i upisao asistenciju, a meč je završio rezultatom 2:2.

Na kraju iz ove grupe D kao prvoplasirani direktno u sominu finala ide ekipa Nice, dok će Partizan evropsko proljeće nastaviti u šesnaestini finala Konferencijske lige kao drugoplasirani klub u grupi.

U grupama B i C manje više sve je bilo poznato.

U grupi B West Ham je večeras savladao FCSB sa 0:3 i zacementirao prvo mjesto u grupi i direktan plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Oglasi

Direktan obračun u drupi D za plasman dalje igrali su Silkeborg i Anderlecht, a belgijska ekipa je slavila sa 0:2 i došla do drugog mjesta i izborila plasman u šesnaestinu finala UEFA Konferencijske lige.

U grupi C Lech je savladao Villareal sa 3:0 i stigao do drugog mjesta u grupi, Villareal je ranije osigurao prvo mjesto. Hapoel Beer Sheva je dobila Austriu Beč sa 4:0, ali im na ruku nije išao rezultat iz Poljske tako da su se ove dvije ekipe oprostile od Evrope.

U konačnici grupne faze UEFA konferencijske lige za ovu sezonu, osam timova je izborilo direktan plasman osminu finala, dok je osam klubova izborilo plasman u šesnaestinu finala gdje će za protivnike imati trećeplasirane klubove iz UEFA Evropa lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Pobjednici grupa i timovi koji su izborili plasman u osminu finala Konferencijske lige su: Basaksehir, West Ham, Villareal, AZ Alkmaar, Djurgarden, Sivasspor, Slovan Bratislava, Nice.

U šesnaestini finala Konferencijske lige gledat ćemo: Basel, Cluj, Gent, Dnipro-1, Lech, Anderlecht, Fiorentinu, Partizan.

Top Komentari

Hare
Konačno da imamo nekog novog talenta na veznim pozicijima, fino je imati ove nove štopere, ali fali nam opcija u vezi, a ovaj momak nastavi li igrati ovako, odlicna je opcija
4 0
Lianessa
Dobrodošli na najbolji seks dating site - - - Hot24.pw
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije