Dok se birao selektor iz UEFA-e je stigla žestoka kazna za Savez!

"Čestitka" iz Nyona

Dok se birao selektor iz UEFA-e je stigla žestoka kazna za Savez!

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je u petak dobila novog selektora, a istovremeno je stigla "čestitka" iz UEFA-e u vidu žestoke kazne izrečene Savezu i to zbog navijačkih ispada. 

Na sjednici Disciplinske komisije odlučeno je da se FS BiH kazni sa čak 20.000 eura i zabranom prodaje ulaznica za narednu gostujuću utakmicu. 

Pozitivna stvar je da se zabrana odnosi na utakmice U21 reprezentacije i ona je uslovnog karaktera za sljedeće dvije godine. 

Razlog za ovakvu kaznu su ubacivanje predemeta, paljenje baklji i vatrometa u kvalifikacionoj utakmici mladih reprezentacija Austrije i BiH igrane u Riedu.

Oglasi

Meč se igrao sredinom septembra, Austrijanci su ga dobili sa 2:0, a tribine su bile ispunjene bh. navijačima. Bilo ih je oko 3.000. 

Rigorozna disciplinska komisija UEFA-e nije imala milosti, delegat je zapisao svaki ispad bh. navijača, a ubrzo je uslijedila i kazna.

Navijači BiH u Riedu na meču protiv Austrije 

Interesantno da je kazna došla na dan kada je za novog selektora reprezentacije BiH imenovan Savo Milošević koji će naslijediti Mehu Kodru.

Milošević je postigao dogovor sa Savezom da bude selektor u ostatku kvalifikacija, ali i tokom vrlo izvjesnog baraža za Evropsko prvenstvo. 

Odmah po imenovanju na funkciju srbijanski stručnjak rođen u Bijeljini je objavio i spisak za predstojeće mečeve protiv Lihtenštajna (13. oktobar) i Portugala (16. oktobar). Spisak izgleda ovako:

Oglasi

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Baršić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.

Top Komentari

Drakula
BRAVO SVAKU UTAKMICU TREBA OVAKO IDEMO MILIJARDU KAZNE NABIT!
2 3
user1647539682
Svaku narednu ztakmicu neki belaj pravit da nemaju za kifle
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti