Iz UEFA-e zaustavili špekulacije i objavili gdje će biti odigrano finale Lige prvaka

Sumnje više nema

Iz UEFA-e zaustavili špekulacije i objavili gdje će biti odigrano finale Lige prvaka

E. Oštraković

Danas se pojavila informacija da UEFA razmatra da promijeni grad koji bi trebao biti domaćin finala Lige prvaka.

Naime, sve su pokrenuli engleski mediji koji su tvrdili da UEFA razmtra pomicanje ovogodišnjeg finala Lige prvaka iz Istanbula.

Oni su kao razlog naveli činjenicu da će uskoro biti predsjednički izbori u Turskoj, te da bi moglo doći do velikih nereda.

Nije se dugo čekalo na odgovor UEFA-e, koji su jasno rekli gdje će ovogodišnje finale Lige prvaka biti odigrano.

"Kako je i planirano utakmice će biti odigrana 10. juna u Istanbulu. UEFA ne vodi nikakve razgovore u drugom smislu s političkim institucijama, vladama ili nacionalnim fudbalskim savezima", poruka je čelnika UEFA-e.

Podsjetimo, prošle godine finale se prvobitno trebalo održati u Sankt Peterburgu. No, nakon što je Rusija u februaru napala Ukrajinu, UEFA je odlučila utakmicu preseliti u Pariz.

Oglasi

Kada je riječ o klubovima koje se bore za to finale Lige prvaka koje će biti odigrano u Turskoj to su Real Madrid, Manchester City, te Inter i Milan.

U srijedu je Inter u Derbyju della Madonnina kao nominalni gost s 0:2 savladao Milan, a golove su postigli Džeko i Mkhitaryan.

Dan ranije remi 1:1 na Santiago Bernabeu stadionu odigrali su Real Madrid i Manchester City, a golove su postigli Vinicius Junior i Kevin de Bruyne.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U utorak ćemo saznati prvog finalistu kada se ponovo sastanu Inter i Milan, dok se u srijedu na Etihadu igra revanš Cityja i Reala.

Trofej Lige prvaka ove sezone brani ekipa Real Madrida koja je prošle sezone u Parizu savladala Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi