Zašto na Marakani nije bilo gol-tehnologije? UEFA poslala objašnjenje i riješila sve dileme

Odluka se donese uoči meča

Zašto na Marakani nije bilo gol-tehnologije? UEFA poslala objašnjenje i riješila sve dileme

Endin Čaušević

Dosta prašine diglo se nakon utakmice Srbije i Portugala jer gostima nije priznat čist pogodak u samom finišu meča.

Utakmica na Marakani završena je rezultatom 2:2, ali je Ronaldo u sudijskoj nadoknadi uspio postići pogodak, no on nije priznat jer je pomoćni sudija smatrao da lopta nije prešla gol liniju.

To je izazvalo bijes Cristiana Ronalda koji je iz protesta krenuo ka svlačionici i bacio kapitensku traku.

Na ponovljenom snimku se moglo vidjeti da je lopta prešla gol liniju i da je to bio gol što bi sudija sigurno priznao da je mogao koristiti VAR. Zbog toga je UEFA dobila žestoke kritike i mnogi su poručili da se mora koristiti barem gol-tehnologija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

No, UEFA se oglasila nakon svega i poručili su da se gol-tehnologija može koristiti i da odluku o tome donosi domaćin utakmice.

"Odluku o gol-tehnologiji za mečeve evropskih kvalifikacija donosi domaćin. O tome se donosi odluka uoči svake utakmice. Ako domaćin želi da sudije koriste pomenutu tehnologiju obavezan je o tome obavijestiti svog protivnika i dobiti pismeno odobrenje za korištenje iste", poručili su iz UEFA-e.

Top Komentari

user1597163882
dajte i sutra nam objavite zasto nema VARa i sta je UEFA rekla
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti