UEFA objavila listu mogućih protivnika BiH u baražu!

Prema trenutnoj situaciji

UEFA objavila listu mogućih protivnika BiH u baražu!

A. Čaušević

Okončano je šesto kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, prema trenutnoj situacija Bosna i Hercegovina je u baražu. 

Zmajevi zauzimaju četvrto mjesto u grupi J, a razigravanje su zaslužili zahvaljujući osvajanju svoje grupe u Ligi nacija.

UEFA je objavila listu mogućih učesnika prema trenutnoj situaciji. Mogući protivnici BiH su za sada Austrija, Vels te jedna od selekcija između Bugarske, Izraela i Mađarske.

U razigravanju Lige A bi učestvovali Švicarska, Holandija, Island te Bugarska, Izrael ili Mađarska.

Škotska, Norveška, Srbija te Bugarska, Island ili Mađarska su mogući učesnici baraža iz Lige C.

Iz Lige D za plasman na EURO bi razigravali Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

UEFA je navela da bi prema trenutnom scenariju žrijeb odlučio koja selekcija između Bugarske, Izraela i Mađarske završila u baražu za A, B i C ligu.

Razigravanje je u martu 2020. godine, a igrat će se po jedna utakmica. Bosna i Hercegovina će kao pobjednik svoje grupe biti domaćin u polufinalu, dok će domaćin eventualnog finalnog susreta biti odlučen žrijebom.

Top Komentari

MLADOST
Nisu krivi igrači kada nemaju kvalitet, želje, volje, znanje... kriv je selektor što to ne rastjera i dovede igrače koji hoće igrati. Pola tima na hlađenje, nek čekaju poziv, šta ih se imaš libiti, ako ništa, dovedi par juniora i igraj.
4 0
U kvalifikazijam za EP, mi smo vec izgubili, a ja vam kazem i u barazu garant necemo proci, pa ce i poslije baraza Zuti opet dati ostavku i pitam se da li cemu opet FSBiH dati novu priliku Zutom. Zasto FSBiH bije prihvatio ostavku Zutog, prvo kao najosnovnije da FSBiH dovede novog ali zaista dobrog selektora trebalo je platiti mnogo, te je radije se odlucio za jeftinog Prosineckog, jer treba imati i para za one parazite u FSBiH.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi