U Širokom bi momentalno potpisali za reprizu prethodnih duela s kazahstanskim timovima

Dočekuju Kairat

U Širokom bi momentalno potpisali za reprizu prethodnih duela s kazahstanskim timovima

A. Čaušević

Široki brijeg će u prvom susretu dvomeča prvog pretkola Evropske lige biti domaćin Kairatu.

Otkako se igra zajednička Premijer liga klub iz Hercegovine je redovan predstavnik BiH na međunarodnoj sceni.

Širokobriježani su uglavnom svoje mečeve igrali u kvalifikacijama za nekadašnji Kup UEFA, odnosno današnju Evropsku ligu.

Široki Brijeg je u prošlosti igrao dva puta protiv kazahstankih klubova, a u tom klubu bi bez dileme odmah potpisali da i večeras nastave niz, tj. da se ponove rezultati iz prošlosti.

U sezoni 2013/2014 na stadionu Pecara je u drugom pretkolu Evropske lige gostovao Irtysh iz Pavlodara. Širokobriježani su pobijedili s 2:0 te su nakon poraza u gostima s 2:3 prošli dalje sa ukupnih 4:3.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

I prije dva ljeta u Hercegovinu je dolazila ekipa iz Kazashstana, ovaj put Ordabasy. Domaći su također slavili sa 2:0 te su ponovo prošli dalje jer je revanš meč okončan bez golova.

Večerašnji duel sa Kairatom počinje u 21 sat, a sudit će ga rumunski arbitri. Sebastian Coltescu je glavni sudija, njegovi pomoćnici su Sebastian Gheorghe i Daniel Mitruti, a četvrti sudija Catalin Gaman.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi