UEFA saopštila: Nema prepreka  za Neymarov transfer u PSG

Ne krše financijski fair play

UEFA saopštila: Nema prepreka za Neymarov transfer u PSG

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Neymar sve se više povezuje s prelaskom iz Barcelone u PSG.

Njegov prelazak u redove francuskog tima vrijedio bi nevjerovatnih 222 miliona eura, a Evropska fudbalska federacija (UEFA) danas je potvrdila da eventualnim transferom neće biti prekršen financijski fair play.

Andrea Traverso, prvi čovjek UEFA-e za financijski fair play, izjavio je za Gazzetta dello Sport kako PSG radi prema svim protokolima i da ne krše nikakva pravila.

"Oni poštuju pravila. Kako imaju velike prihode, oni bez problema mogu plaćati ogromne cifre za fudbalere. Ako prekrše neki od zakona, biće kažnjeni", rekao je Traverso, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi su fascinirani činjenicom da pojedini klubovi troše dosta novca na pojačanja. Međutim, njihovi prihodi rastu stalno i njihova ulaganja su dobro proračunata", istakao je  Traverso.

Tako PSG neće imati nikakvih prepreka da plati cifru od 222 miliona eura, ali će posljednju riječ o eventualnom transferu imati Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi