UEFA je puno prijetila, ali klubovi su prošli bez kazni

Sve po normalnom

UEFA je puno prijetila, ali klubovi su prošli bez kazni

E. Škorić
Teme:

Održana je hitna sjednica Izvršnog odbora Evropske nogometne fedaracije (UEFA).

Iako je UEFA uputila veliki broj prijetnji klubovima koji su je izdali i odlučili da prihvate poziv u odvojenu ligu nazvanu evropskom Superligom, nije bilo sankcija.

Real Madrid i Juventus su bili najviše zabrinuti da će UEFA da donese odluku o suspenziji iz evropskih takmičenja u novoj sezoni, čak je bilo prijetnji da će iz završnice Lige prvaka u ovoj sezoni biti eliminisani svi koji su prihvatili da igraju u Superligi, ali na kraju se to nije dogodilo.

Osim Real i Juventusa, među odmetnicima su Barcelona, Atletico, Milan, Inter, Manchester United i City, Arsenal, Tottenham, Chelsea i Liverpool. Osim što nisu kažnjeni suspenzijama, nisu dobili niti novčane kazne.

UEFA nije poduzela nikakve radnje protiv navedenih timova, ali svakako sretna zbog činjenice da se raspao projekat Superlige.

Čeferin je samo dan ranije dao govorio drugačije

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin saopštio je kako će klubovi koji su radili na kreiranju Superlige snositi posljedice.

Oglasi

"Jedan klub mi je danas poslao raspored utakmica Superlige. Izgledalo je veoma smiješno jer su samo Real Madrid i Juventus igrali svake sedmice", rekao je Čeferin i najavio je postupke protiv određenih timova.

"Radimo sa našim timom na postupku protiv klubova. Bit će posljedica za sve. Ipak, svakako ćemo uzeti u obzir to da su engleski klubovi priznali grešku. Imali smo 235 od 247 klubova na svojoj strani, sad imamo 244. Očekujemo da svi shvate svoje greške i da se suoče sa posljedicama", rekao je Čeferin.

Podsjetimo, Čeferin je istakao da bi Real Madrid vjerovatno, zbog stavova Florentina Pereza, vjerovatno bio izbačen iz Lige prvaka, ali da su TV prava problem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Male su šanse da se ne odigra polufinalni meč Real Madrida i Chelseaja. Sezona je u toku i televizije bi tražile odštetu ako se meč ne odigra", poručio je Čeferin i dodao je kako je spreman na kompromise.

"Vrata UEFA-e su uvijek otvorena, ali određeni klubovi će morati da snose posljedice. Oni su svi članovi naše organizacije, ali sa nekim ljudima moj odnos više neće biti isti. Svi su me razočarali, ali recimo da je Barcelona najmanje. Joan Laporta nije imao ništa u svojim rukama i napravio je pravi potez time što dopustio da članovi kluba odluče o svemu".

Top Komentari

dinass
Sta oni misle,oni su nista bez ovih klubova.Super ligu su zaustavili navijaci a UEFA je samo bespomocno prijetila i plakala kao cura kad je ostavi momak.
4 0
Celtic
Igra bogataša a sirotinja se nervira : )
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi