UEFA u problemu: Stiže čak 2000 tužbi protiv njih

Od navijača Liverpoola

UEFA u problemu: Stiže čak 2000 tužbi protiv njih

Esmer Oštraković

U posljednjem izdanju Lige prvaka, titulu je osvojila ekipa Real Madrida pobjedivši u finalu tim Liverpoola.

To finale ostalo je upamćeno po velikom haosu koji se desio sa navijačima Liverpoola, te je sam početak utakmice zbog toga kasnio.

Početak finalne utakmice kasnio je oko 35 minuta, a zbog svega toga je 2000 navijača Liverpoola odlučiko da pokrene tužbu protiv UEFA-e.

Oni tvrde da su doživjeli pshihičke i fizičke povrede, a kao razlog navode nemar organizatora oko cijele situacije.

Naime, kako navode navijali Liverpoola, njima nije omogućen normalan ulazak na stadion uprkos tome što su imali regularno kupljenje ulaznice za finalnu utakmicu Lige prvaka.

Iako su došli samo da bodre svoj tim UEFA im, kako tvrde, nije omogućila da nesmetano uđu na stadion, te da uživaju u nogometnoj predstavi.

Osim toga navode i da su bili stisnuti na ulazima stadiona, te da su bili žrtve lopova u Parizu koji su mirno šetali oko stadiona i napadali ih.

Nakon utakmice UEFA je uputila izvinjenje navijačima Liverpoola, ali i navijačima Real Madrida zbog svojih propusta u organizaciji utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, dali su obećanje da će se potruditi da se takve stvari više nikada ne ponove, ali šta to vrijedi navijačima Liverpoola nakon svega što su doživjeli.

Vrijedi dodati i da je u jako tvrdoj utakmici Real Madrid ostvario minimalnu pobjedu protiv Liverpoola sa 1:0

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

znalac001
Najbolje da ponovite utakmicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi