U ponedjeljak novi žrijeb, tri premijerligaša u bubnju

UEFA najavila

U ponedjeljak novi žrijeb, tri premijerligaša u bubnju

A. Čaušević

Još uvijek postoji mogućnost da neki premijerligaši i u augstu igraju evropske utakmice. 

Od četiri bh. predstavnika do sada je samo Tuzla City nadmudrio svoje protivnike. Tuzlaci su bez problema izbacili slabašni Tre Penne i izborili plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige gdje ih čeka AZ Alkmaar.

Zrinjski je naivno ispao od Sheriffa u Ligi prvaka, pa će svoj evropski put nastaviti u 2. pretkolu Konferencijske lige. Protivnik je prvak Albanije, Tirana.

U drugom pretkolu igrati će i Velež. Osvajač Kupa BiH je za rivala dobio nezgodni klub sa Malte, Spartans Hamrun koji je izbacio Alashkert.

Upravo će se Zrinjski, Velež i Tuzla City naći u novom žrijebu kojeg je UEFA zakazala za ponedjeljak 18. juli. Riječ je žrijebanju potencijalnih parova trećeg pretkola.

Plemići će se naći u stazi šampiona i neki od mogućih protivnika su Shaktior(Bjelorusija), Levadia Tallin (Estonija), Riga(Latvija), Lech Poznan(Poljska), La Ballkani(Kosovo), TNS (Vels) i drugi.

Rođeni i tuzlanski Plavi će se naći u glavnoj stazi. Ranije je odlučeno da klubovi s najvećim koeficijentima budu postavljeni za nositelje.

To znači da će par AZ Alkmaar - Tuzla City biti među nositeljima, dok će se par Velež - Hamrun naći među nenositeljima.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

UEFA će naknadno odrediti eventualne podgrupe za glavnu stazu pa će lista potencijalnih protivnika Veleža i Tuzla Cityja biti dodatno skraćena.

Podsjećanja radi, utakmice 2. pretkola se igraju 21. i 28. jula, a susreti trećeg pretkola su na programu 4. i 11. augusta.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Zrinjski lagano u playoff
0 5
Mostarac94
Forza VELEŽ !
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi