Ugledni France Football tvrdi: Mane je izabrao narednu destinaciju

Maksimalna vrijednost 150 miliona

Ugledni France Football tvrdi: Mane je izabrao narednu destinaciju

A. Čaušević

Od svog dolaska u Liverpool 2016. godine zahvaljujući Jurgenu Kloppu Sadio Mane je značajno napredovao i postao jedan od najboljih svjetskih fudbalera.

Mane je u tandemu sa Mohamedom Salahom i Robertom Firminom postao strah i trepet za mnoge svjetske odbrane, međutim upitno je do kada će se zadržati na Anfield Roadu.

Sjajni Senegalac koji je prošle godine bio četvrti u borbi za Zlatnu loptu je već odabrao narednu destinaciju, barem tako tvrdi ugledni France Football. Maneov cilj je obući dres Real Madrida.

Zahvaljujući odlučnim igrama Maneova vrijednost se proteklih godina utrostručila. Liverpool je tvrd orah kada su pitanju prodaje igrača, ali FF navodi kako bi transfer mogao biti završen za 150 miliona eura.

Francuski list je ubijeđen kako Mane želi transfer u Real ili ništa drugo. Jedan od razloga je i odličan odnos sa Zinedineom Zidaneom. Trofejni trener je Senegalca htio dovesti još prije dvije godine, ali je neočikavno podnio ostavku. Sada je interes obnovljen.

Pregovarati s Liverpoolom neće biti uopšte lako jer niko ne želi prodati možda i svog najboljeg igrača direktnom konkurentu na međunarnom nivou.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim što Real zaželi obično i dobije, uostalom ovaj put, ako je vjerovati France Footballu, ima i igračevo "da" što zna biti ključno u ovakvim situacijama.

Inače, Liverpool je 2018. godine na sličan način ostao bez Philppea Coutinha kada je Brazilac insistirao na transferu u Barcelonu, ali se u Španiji nije baš proslavio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Nije Klop lud da ga proda.
1 0
Mele
Real ce da kupi Mbapea, Manea, Salaha i Ruiza. ha haa. pa koji klub moze da potrosi 400 miliona poslije virusa i pada ovakvog u financijama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi