"Uklonite na jedan dan svaku tamnoputu osobu iz sporta i filmova i znate kakav će dan biti?"

Boateng je bio jasan

"Uklonite na jedan dan svaku tamnoputu osobu iz sporta i filmova i znate kakav će dan biti?"

E. Čaušević

U Sjedinjenim Američki Državama vlada veliki haos nakon što je George Floyd ubijen od strane policije.

Američki policajci ubili su Floyda prošle sedmice što je izazvalo val velikih protesta i nereda širom Amerike. Floyd je policajcima pokušavao reći da nije dobro i da ne može da diše, ali ga oni nisu slušali.

Ubistvo ovog tamnoputog muškarca izazvalo je bijes širom svijeta, a mnoge poznate ličnosti traže pravdu i borbu koja će konačno pobijediti problem s rasizmom.

Nakon svega oglasio se i fudbaler Bešiktaša, Kevin-Prince Boateng, koji je poručio da je vrijeme da se rasizam pobijedi i da svi imaju ravnopravan status u sferama života.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Evo uradite jednu stvar. Sklonite svaku tamnoputu osobu iz sporta i svakog tamnoputog glumca iz filmova i znate kako će biti? Dosadno! Želim da se odredi dan kada nijedna tamnoputa osoba neće ići na posao, možda za rođendan Georgea Floyda. Ne zato što ne poštujemo posao već u čast našeg društva", rekao je Boateng.

Top Komentari

Austinpowers
kod nas u bosni to nije problem, nas i bijele jebu godinama
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi