Prvenstvo Ukrajine igrat će se u drugoj državi: "Nema druge mogućnosti"

Prijedlog se razmatra

Prvenstvo Ukrajine igrat će se u drugoj državi: "Nema druge mogućnosti"

E. Škorić

Valeri Peresoliak, predsjednik FC Minai, koji nastupa u prvoj ligi Ukrajine, najavio je da bi zbog rata nova sezona ukrajinskog nogometa mogla da se odigra u Turskoj.

Predsjednik Minaija izjavio je da svi žele da se "utakmice igraju u Ukrajini, ali da bismo spasili nogomet moramo organizovati prvenstvo, inače ćemo uništiti cijeli sustav".

"Trenutno razgovaramo o organizaciji prvenstva u Turskoj. Koliko sam shvatio, u kraćem formatu, koji bi se trebao održati u septembru i oktobru. Vodstvo Ukrajinskog nogometnog saveza (UAF) ima takvu viziju zadržati ukrajinski nogomet općenito i ponuditi barem neku perspektivu igračima", otkrio je Valeri Peresoliak.

Aktuelno nogometno prvenstvo Ukrajine prekinuto je nakon 18 kola, odmah nakon početka invazije ruske vojske 24. februara ove godine. Na prvom mjestu bio je Šahtar Donjeck, sa 47 bodova, a na drugom, sa dva boda zaostatka, Dinamo Kijev.

FC Minai zauzima pretposljednje mjesto na tabeli sa svega 10 bodova osvojenih u 18 kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi